财新传媒
位置:博客 > 许筱艺 > 文章归档 > 2014年九月
2014年09月24日 01:18

国际学校:毕业生专访

*本文为乐成教育集团内刊的内容。我在五月接受了该杂志的采访。

《乐成》 :你是何时来到国际学校就读的?与之前的国内学校相比,你觉得都有哪些不同?</......

阅读全文>>
2014年09月13日 12:08

一件T恤衫带来的友情 The Greek T-Shirt and Mutual Nostalgia

Of all the items in my walk-in closet, my favourite is a plain DIY T-Shirt from Greece. It has Plato’s quote, ‘Thinking: the Talking of the Soul with Itself.’ and my name in Greek.

I wore it to our Orientation Adventure at Sequoia National Park, a four-day hiking-and-camping trip that marked the start of real college life: as my parents returned to China......

阅读全文>>
2014年09月10日 16:18

重建通天塔 Reconstructing the Tower of Babel with language

阅读全文>>
2014年09月08日 02:42

大学申请Q&A: Session One

从今天开始,我将会解答读者在美国大学申请过程中的问题及疑虑。欢迎大家留言。

今天解答的问题:

1. 除了成绩EC什么才能让一个candidate脱颖而出呢?比如是不是EC能体现一条主线比较好?就是能和你填在commonapp上的intended major联系起来?

阅读全文>>